Guvernul vrea sa infiinteze o noua structura de administrare a proprietatii private a statului, pentru a putea elabora cadrul legislativ necesar deblocarii economiei si solutionarii problemei arieratelor, potrivit programului de guvernare.

In acest sens, Executivul are in vedere concentrarea intregii activitati de gestionare a proprietatii private a statului.
Masura este cuprinsa in programul noului Guvern, la capitolul industrie, comert si competitivitate - administrarea intereselor economice ale statului.

La acest capitol, ca directie de actiune pentru administrarea intereselor economice ale statului, este prevazut "un mod unitar de nominalizare a reprezentantilor statului in consiliile de administratie prin promovarea specialistilor". "Va fi inlaturata definitiv practica actuala a numirii a celor aproximativ 500 de membri ai consiliilor de administratie din societatile comerciale, regii si companii nationale din randul clientelei politice", se mentioneaza in document. Masurile au fost prevazute si in vechiul program de guvernare, potrivit Mediafax.

De asemenea, Guvernul are in vedere dezvoltarea politicilor de sprijinire a operatorilor economici privatizati dupa 1992, pentru a-si respecta integral obligatiile postprivatizare si a iesi din monitorizarea statului.

"Un rol fundamental in acest sens il va avea noua structura creata de administrare a proprietatii private a statului prin acordarea ajutoarelor de stat, impreuna cu CEC si EXIMBANK, urmand a fi singura abilitata cu notificarea Comisiei Europene prin Consiliul Concurentei", prevede programul.

Tot la acest capitol se prevede valorificarea creantelor bancare, comerciale si bugetare ale statului asupra societatilor comerciale privatizate, tinand cont de prevederile legale privind consolidarea acestora in dolari, astfel incat societatile comerciale sa nu fie impovarate artificial prin majorari de intarziere la plata creantelor de care cumparatorii nu sunt raspunzatori, acestea apartinand societatilor comerciale din perioada dinaintea anului 1989.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri