Pastravariile, pepinierele, drumurile forestiere si prelucrarea primara a lemnului au atras cereri de finantare in valoare de 81 de miloane, in timp ce fondurile disponibile prin Progamul SAPARD sunt de doar 31 de milioane de euro, a declarat, pentru NewsIn, ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur.

"Pe silvicultura exista proiecte de trei ori mai multe decat avem bani. Avem 31 de milioane de euro si sunt cereri de 81 de milioane de euro. E vorba de drumuri forestiere, prelucrarea primara a lemnului, pastravarii, pepiniere", a declarat pentru NewsIn, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur.

Masura 3.5 "Silvicultura" pot fi finantate proiecte a caror valoare totala eligibila este cuprinsa intre 6.000 de euro si un milion de euro. Fondurile alocate variaza in functie de submasuri. Astfel, pentru impaduriri si pepiniere, sumele sunt cuprinse intre 10.000 de euro si 500.000 de euro pentru un proiect. Pentru drumurile forestiere, valoarea proiectelor variaza intre 50.000 de euro si un milion de euro.

"Pana in prezent, pentru cele 1,4 de miliarde de euro alocate programului SAPARD, au fost depuse proiecte in valoare tot de 1,4 de miliarde de euro. Totusi, se vor primi dosare in continuare, deoarece la verificari exista o marja de respingere de 10%", a precizat Flutur", declara recnet ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si