Preturile productiei industriale din Romania au scazut cu 0,2% in februarie fata de luna precedenta si cu 1,2% comparativ cu luna corespunzatoare din 2013, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica.

Comparativ cu ianuarie, preturile productiei industriale pe piata interna au scazut cu 0,3%, iar pe piata externa cu 0,1%. Fata de ianuarie, preturile productiei industriale au inregistrat cresteri in industria bunurilor de uz curent cu 0,1%. Cea mai mare scadere s-a consemnat la industria bunurilor intermediare (-0,4%) si industria energetica (-0,3%).

Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de capital au scazut cu cate cu 0,1%. Fata de luna februarie 2013, preturile productiei industriale au fost mai mici cu 1,2%, cu 0,2 puncte procentuale sub scaderea inregistrata pe piata interna si cu 0,4 puncte procentuale peste evolutia inregistrata pe piata externa, informeaza Mediafax.

In luna februarie 2014, comparativ cu aceeasi luna din anul precedent, preturile productiei industriale au crescut semnificativ in industria bunurilor de folosinta indelungata cu 1,8% si industria bunurilor de uz curent cu 1,5%. Aceasta evolutie nu a putut compensa scaderile de preturi inregistrate la produsele energetice (-3,1%), in industria bunurilor intermediare (-2,0%) si industria bunurilor de capital (-0,4%).

Sursa foto: Productie de bauturi/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri