Taxa pe valore adaugata la produsele de panificatie nu va reveni la 24% in timpul in timpul mandatului actualului premier, Victor Ponta. Acesta a declarat ca revenirea va fi posibila doar daca presedintele Traian Basescu va ocupa functia de premier, pentru ca acesta "taie salariile si pensiile si creste TVA".

El a fost intrebat de jurnalisti daca intentioneaza ca, anul viitor, TVA la produsele de panificatie sa revina la cota de 24% si a raspuns ca, in timpul mandatului sau, nu se va intampla asa ceva. "Cat sunt eu prim-ministru, nu se revine. Poate vine domnul Basescu prim-ministru, ca se stie, el cand vine prim-ministru taie salariile si pensiile si creste TVA", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Totodata, premierul a negat faptul ca introducerea accizei la carburanti a fost cauzata si de nevoia de gasirea unor resurse bugetare noi dupa reducerea TVA pe lantul de panificatie. La sfarsitul lunii iulie, Guvernul a decis reducerea TVA la paine de la 24% la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al masurii fiind compensat prin cresterea, tot din septembrie, a accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux.

Premierul a precizat in repetate randuri ca sunt asteptate cifrele pe primul semestru privind incasarile din TVA la paine inainte sa fie decisa o reducere a TVA si la alte produse, precum carne sau legume-fructe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri