Consiliul Concurentei vrea sa dezvolte o baza de date interactiva unica a masurilor de ajutor de stat si de minimis din Romania printr-un proiect in valoare de 8,1 milioane de lei, finantat partial din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Proiectul se va derula pe o perioada de 22 de luni de la 1 aprilie, potrivit unui anunt al Consiliului Concurentei.

"Valoarea totala a proiectului este de 8,14 milioane lei (peste 1,8 milioane de euro) valoarea eligibila fiind 7,9 milioane lei, din care asistenta financiara nerambursabila (FEDR) este de 5,9 milioane lei. Obiectivul general consta in asigurarea aplicarii mai eficiente, in Romania, a legislatiei Uniunii Europene in domeniul gestionarii si controlului ajutoarelor de stat acordate din fondurile nationale si instrumentele structurale", mentioneaza sursa citata.

In acelasi timp, obiectivul specific al proiectului il reprezinta crearea unui mecanism care sa asigure o mai buna monitorizare si control al ajutoarelor de stat acordate din fondurile nationale si instrumentele structurale. Proiectul prevede proiectarea, dezvoltarea si exploatarea unei baze de date interactive unice a masurilor de ajutor de stat si de minimis, prin asigurarea resurselor de derulare, management si control ale proiectului, realizarea sistemului informatic integrat de evidenta a acestor tipuri de facilitati, scrie Mediafax.

Sistemul informatic si baza de date vor facilita verificarea ex-ante a eligibilitatii potentialilor beneficiari de ajutor de stat/de minimis, indiferent de sursa de finantare a alocarilor de catre autoritatile care acorda ajutoare de stat, identificarea si remedierea rapida a eventualelor incalcari ale legislatiei nationale si comunitare in domeniul ajutorului de stat, precum si generarea de rapoarte referitoare la masurile de ajutor de stat/de minimis implementate, finantarile contractate, corectiile ulterioare.

Consiliul Concurentei a...
Citeste si: Asiguratorii vor plati jumatate din amenzile Concurentei pe 2018

Consiliul Concurentei va fi administratorul bazei de date, iar utilizatorii acesteia vor fi autoritatile de management ale fondurilor structurale sau organismele intermediare, autoritatile administratiei centrale, autoritatile administratiei locale si alti furnizori de ajutor de stat, autoritatile implicate in monitorizarea si controlul ajutoarelor de stat si a fondurilor structurale.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cum s-ar realiza votul electronic la distanta in Romania?