Faptul ca Fondul Monetar International ne cere sa facem ceva anume este o poveste, a declarat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, intr-o dezbatere cu tema 'Capitalul autohton si dezvoltarea economica sustenabila', anunta Agerpres.

'Una este ce iti cere Uniunea Europeana sau Fondul Monetar International intr-un anumit moment si alta ce scrie in contracte. Asa ne cere FMI, este de multe ori o gluma. E la fel cu sloganul bancilor care spune asa: ne cere Banca Nationala. Asta este o gluma, sunt povesti', a spus Vasilescu, intrebat despre relatia cu organismele financiare internationale si calendarele privind piata locala a energiei.

Adrian Vasilescu a facut o retrospectiva a anilor '80 - '90, aratand ca Romania a fost in 'terapie de soc', nu doar dupa 1990, ci a fost in terapie de soc si intre anii 1981 - 1988, cand a platit datoria externa.

'In 1990, eram intr-o situatie foarte dificila. Veneau vapoarele cu pacura in portul Constanta si nu descarcau, pentru ca asteptau sa le fie platite facturile, deoarece stiau ca nu putem plati. Noi inroseam telefoanele si ceream bani imprumut, un milion sau doua de dolari. Romania era si atunci in terapie de soc. Pana in 1997, Romania nu a avut acces pe nicio piata, la nicio banca. Singurul care a venit a fost Fondul Monetar International. Eu nu pot sa am aceeasi atitudine cand Fondul este hulit. Acesta a fost singurul care ne-a dat bani', a aratat Adrian Vasilescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri