Guvernul intentioneaza sa introduca un nou sistem al contributiilor sociale obligatorii, prin extinderea bazei de calcul a acestora asupra tuturor veniturilor realizate de persoanele fizice care desfasoara activitati independente, indiferent daca acestea mai realizeaza sau nu si alte venituri.

Introducerea unui astfel de sistem a fost anuntata de Guvern la Bruxelles, prin programul de convergenta pentru perioada 2014-2017 si transmis Comisiei Europene, relateaza Mediafax.
Masura a fost inclusa la capitolul privind elementele consolidarii politicii fiscal-bugetare fixate de Guvern pe termen mediu, pentru obtinerea de venituri.
In program, Guvernul arata, de asemenea ca, pentru a stimula mediul de afaceri si a reduce fiscalitatea muncii, un obiectiv central este de reducere a cotei contributiilor sociale, intr-o maniera neutra din punct de vedere bugetar.
"In acest sens, se va incerca implementarea, in a doua jumatate a acestui an, a unei reduceri semnificative a acestei cote", arata Guvernul, adaugand ca, in acest scop, va fi efectuat un studiu de fezabilitate ce va fi discutat cu toti cei implicati, iar concluziile studiului vor fi convenite cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri