Termenul 1 ianuarie 2019 stabilit de Guvern pentru aderare impune o accelerare fara precedent a reformelor necesare pentru indeplinirea criteriilor de convergenta si o crestere economica sustinuta in perioada imediat urmatoare.

Anuntarea datei de 1 ianuarie 2019 ca termen de aderare a Romaniei la zona euro (si, implicit, a adoptarii monedei unice in locul leului) i-a luat prin surprindere pe multi economisti, care considera ca intervalul de timp ramas pana atunci este prea scurt pentru a indeplini criteriile de aderare.

De ce „s-a grabit“ Guvernul cu acest termen, dupa mai multi ani de tergiversare? Argumentul oficial este ca la 1 ianuarie 2019 Romania va prelua si presedintia Uniunii Europene, iar cel... sa-i zicem sentimental este ca in acel moment tocmai ce se vor fi implinit 100 de ani (si o luna) de la Marea Unire. Ar mai fi si o expli-catie de conjunctura regionala, avand in vedere ca, pe fondul crizei din Ucraina, Polonia – a carei pozitie era de refuz fata de aderare – s-a decis subit sa anunte acceptul de a adopta la euro.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Guvernul ar trebui să ofere 500 de euro pentru al treilea copil
Guvernul ar trebui să ofere...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
România, pe primul loc în Europa la deficitul de angajaţi din IT&C
Setari Cookie-uri