Termenul 1 ianuarie 2019 stabilit de Guvern pentru aderare impune o accelerare fara precedent a reformelor necesare pentru indeplinirea criteriilor de convergenta si o crestere economica sustinuta in perioada imediat urmatoare.

Anuntarea datei de 1 ianuarie 2019 ca termen de aderare a Romaniei la zona euro (si, implicit, a adoptarii monedei unice in locul leului) i-a luat prin surprindere pe multi economisti, care considera ca intervalul de timp ramas pana atunci este prea scurt pentru a indeplini criteriile de aderare.

De ce „s-a grabit“ Guvernul cu acest termen, dupa mai multi ani de tergiversare? Argumentul oficial este ca la 1 ianuarie 2019 Romania va prelua si presedintia Uniunii Europene, iar cel... sa-i zicem sentimental este ca in acel moment tocmai ce se vor fi implinit 100 de ani (si o luna) de la Marea Unire. Ar mai fi si o expli-catie de conjunctura regionala, avand in vedere ca, pe fondul crizei din Ucraina, Polonia – a carei pozitie era de refuz fata de aderare – s-a decis subit sa anunte acceptul de a adopta la euro.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri