Saga constructiilor din preajma si din Parcul Drumul Taberei ar urma sa ajunga la final in data de 10 noiembrie 2014, conform informatiilor furnizate de Primaria Sectorului 6, la cererea wall-street.ro.

Folosirea cuvantului “saga” nu este intamplatoare, intrucat initiativa modernizarii fostului Parc Moghioros, actual Parcul Drumul Taberei, a inceput din 2010, la initiativa Elenei Udrea si, dupa multe tergiversari, balbe si mai ales suspiciuni privind folosirea fondurilor, ar urma sa fie deschis publicului la finalul toamnei, anul acesta.

“In prezent, in Parcul Drumul Taberei sunt in derulare mai multe tipuri de lucrari, aflate in diferite stadii de executie. Termenul de finalizare a lucrarilor este 10 noiembrie 2014. Aproximativ 75% din lucrari au fost finalizate”.

Anul trecut, Primaria spunea ca pana la finalul lui 2013 se vor finaliza 70% din lucrari.

Valoarea totala a investitiei in reamenajarea parcului este de peste 75 milioane de lei, dintre care: 98% din fonduri europene, iar 2% de la bugetul local.

Nu la fel stau lucrurile in cazul anuntatului proiect de reabilitate a Cinematografului Favorit care ar urma sa se transforme intr-un “centru cultural european multifunctional”.

In august 2013, Primaria Sectorului 6 spunea wall-street.ro ca proiectul “a primit fondurile necesare pentru prima parte a proiectului, aproximativ 11 milioane de lei, si va intra in faza de executie in toamna”, conform Primariei.

Cu toate acestea, socoteala de acasa nu a tinut mult timp si lucrarile nici nu fost demarate.

“Motivul pentru care lucrarile nu au fost demarate este acela ca institutia noastra nu poate face investitii directe intr-un obiectiv care nu i se afla in patrimoniu/administrare. Primaria Sectorului 6 face in continuare demersuri pe langa Primaria Capitalei/CGMB, singurele institutii care au dreptul de preluare a Cinematografului Favorit, i care au posibilitatea ca, ulterior, sa-l transmita in administrare Primariei Sectorului 6”, au declarat reprezentantii Primariei de sector.

Pana in prezent, Municipalitatea a solicitat in repetate randuri Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF) preluarea cinematografelor din Municipiul Bucuresti, insa demersul nu a fost inca finalizat “din cauza unor probleme de ordin juridic care se manifesta la nivelul Regiei”.

Pana cand aceste aprobari vor fi primite, si DACA vor fi primite, spatiul respectiv din Drumul Taberei arata dezolant, vechi, neingrijit, si gaurile masive din mijlocul strazilor unde ar urma sa fie construita linia de metrou nu ajuta deloc la imbunatatirea peisajului.

Ce parere ai de felul in care "se misca" Primaria Sectorului 6? wall-street.ro te incurajeaza sa iti spui parerea.

Sursa foto: Plimbare in parc: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri