Afacerile din serviciile de piata prestate companiilor au urcat in primul trimestru cu 5,1% ca serie bruta si cu 4,4% ca serie ajustata, in principal datorita cresterilor consemnate de serviciile informatice, activitatile de productie cinematografica si video, transporturi si comunicatii, arata INS.

Astfel, ca serie bruta, afacerile din activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei au crescut cu 19,5%, cele din activitati de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe cu 13,6%, cele din transporturi cu 8% si cele din activitatile de comunicatii cu 5,7%. Alte servicii furnizate in principal intreprinderilor au scazut cu 0,3%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele trei luni comparativ cu perioada similara a anului trecut, cifra de afaceri din activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei s-a majorat cu 15,1%, cea din activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe cu 12,3%, din transporturi cu 8,4%, din activitǎtile de comunicatii cu 4,6% si afacerile din alte servicii furnizate in principal intreprinderilor au urcat cu 0,4%, scrie Mediafax.

In martie, fata de februarie, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut pe ansamblu cu 10,4% ca serie bruta, dar a scazut cu 1,3% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Comparativ cu aceesi luna a anului trecut, in martie 2014, afacerile din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor s-au majorat cu 4,1% ca serie bruta si cu 2,3% ca serie ajustata.

Citeste si:
In ce context poate avea cresterea salariului minim si efecte pozitive
Salariul minim, cu plusuri si...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Firmele de recrutare din Romania au afaceri de peste 4 miliarde de lei
Setari Cookie-uri