Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a primit in luna iunie un numar record de 745 de proiecte a caror valoare totala se ridica la 391 milioane de euro, se arata intr-un comunicat remis NewsIn
In fiecare zi, la centrele regionale ale APDRP au fost depuse in medie 37 de proiecte SAPARD in valoare de aproximativ 20 de milioane de euro. „Avand in vedere aceasta crestere spectaculoasa a numarului de cereri de finantare prin SAPARD si raportand valoarea acestora la fondurile disponibile prin SAPARD, exista chiar posibilitatea de a opri depunerea proiectelor incepand cu luna august” sustine Dan Gherghelas, director interimar al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit .

Cele mai multe fonduri au fost solicitate in iunie pentru investitii in exploatatii agricole (Masura 3.1), fiind depuse 397 de proiecte, 53% din totalul proiectelor depuse, cu o valoare totala de 108 milioane de Euro. Achizitionarea de utilaje si masini agricole, pentru care au fost depuse 263 de proiecte, precum si infiintarea, popularea sau modernizarea fermelor de animale, pasari sau vegetale (acestea insumand 84 de proiecte depuse), sunt domenii pentru care potentialii beneficiari au manifestat un interes crescut.

Un alt domeniu cu o foarte mare cerere este cel al industriei agroalimentare (Masura 1.1), pentru care, numai in iunie, s-au depus 107 proiecte cu o valoare totala de 194 milioane de euro.

In cadrul acestei masuri, cele mai numeroase cereri au fost pentru industria procesarii carnii, solicitari in numar de 41 cu o valoare de 86 milioane de euro. Pentru domeniul cerealelor s-au depus 19 proiecte in valoare de 32 milioane de euro. Uniunea Europeana a alocat Romanie, prin Pregramul SAPARD, 1,4 miliarde euro.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »