Mai multe companii si o serie de investitori au avertizat ca exista inca neclaritati in privinta taxei pe constructii speciale, chiar daca Guvernul a adoptat marti normele de aplicare, iar prima plata trebuie facuta pana luni.

Desi Guvernul a adoptat acum doua zile normele de aplicare pentru „taxa pe stalp“, numeroase nebuloase inca mai planeaza asupra aplicarii acesteia.

Una dintre problemele stringente o constituie situatia reactoarelor nucleare de la Cernavoda. Anterior, Nuclearelectrica a anuntat ca va plati 100 de milioane de lei prin aplicarea „taxei pe stalp“. Numai ca, in ultimele zile, situatia s-a precipitat.

Aflat in vizita la Cernavoda, Razvan Nicolescu – ministrul delegat pentru Energie – afirma, saptamana trecuta, ca se va implica in discutiile cu Ministerul Finantelor deoarece exista posibilitatea ca taxa sa se aplice si asupra reactoarelor nucleare, nu doar a constructiei care le gazduieste, ceea ce ar genera costuri imense pentru companie. „Nu putem sa consideram valoarea reactorului ca parte a taxei pe cladiri. Nu este firesc sa platesti o taxa pe valoarea reactorului“, afirma Nicolescu in acel moment.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
"Dirijorul in alb" de la protestele din 10 august, mutat la Cernavoda
Jandarmeria Romana il muta pe...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »



Citeste si
Angajatii de la Energie nu si-au primit salariile: care ar fi motivul
Setari Cookie-uri