Asociatiile de dezvoltare intercomunitara vor putea accesa fondurile disponibile prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL). Banii pot fi folositi pentru realizarea, extinderea sau modernizarea sediilor de institutii publice.

Modificarile au fost operate de Guvern in sedinta de miercuri, prin ordonanta de urgenta. Ordonanta modifica OU 28/2013 privind Programul national de dezvoltare locala, in sensul completarii beneficiarilor, prin introducerea asociatiilor de dezvoltare intercomunitara, si a domeniilor specifice, in sensul introducerii domeniului de "realizare/extindere/reabilitare/modernizare a sediilor institutiilor publice", noteaza Mediafax.

Programul National de Dezvoltare Locala, coordonat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, stabilea pana in prezent ca beneficiarii programului sunt comunele, municipiile si orasele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, si judetele, iar obiectivele de investitii care pot fi finantate in cadrul programului trebuie sa vizeze realizarea/extinderea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, a unitatilor de invatamant preuniversitar, a unitatilor sanitare din mediul rural, a drumurilor publice, a podurilor, podetelor sau puntilor pietonale, a bibliotecilor, muzeelor si teatrelor, a platformelor de gunoi, a pietelor si a bazelor sportive.

Programul este finantat din transferuri de la bugetul de stat, iar banii sunt repartizati prin ordin al ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Citeste si:
"Gerul arctic" baga bani in primarii: Guvernul trimite...
"Gerul arctic" baga bani in...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Economiei: Este exclus ca OMV să se retragă din Marea Neagră
Setari Cookie-uri