Economia SUA a inregistrat in priml trimestru prima contractare pentru prima oara din 2011, de 1%. Cauza principala a fost iarna deosebit de aspra care a perturbat activitatile economice si constructiile de proprietati rezidentiale si comerciale, conform datelor revizuite publicate joi, informeaza MarketWatch.

Initial, Departamentul pentru Comert a raportat luna trecuta ca PIB-ul a avansat cu 0,1% in primele trei luni ale acestui an. Declinul din primul trimestru a fost determinat in principal de investitiile scazute, in special in constructii de locuinte, birouri si fabrici.

Datele referitoare la investitiile companiilor in constructii au fost revizuite la un declin de 7,5%, in loc de o crestere de 0,2%. Investitiile rezidentiale s-au redus cu 5%, potrivit Mediafax.

Cresterea stocurilor, care contribuie la PIB, a fost revizuita in sens negativ, la 49 de miliarde de dolari, de la nivelul raportat initial de 87,4 miliarde de dolari. In ultimele doua trimestre ale anului trecut stocurile au crescut cu mai mult de 100 de miliarde de dolari, in fiecare dintre acestea.

Exporturile Statelor Unite au scazut cu 6%, in timp ce importurile au avansat cu 0,7%, in loc de o contractie de 1,4%. Cheltuielile de consum au crescut cu 3,1%.

Broker: Fara o crestere...
Citeste si: Broker: Fara o crestere economica reala, bursele nu au cum sa...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si