Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, ca reducerea CAS nu va atrage impunerea unor noi taxe, adaugand ca reprezentantii CE au cerut Guvernului sa se incadreze in prevederile Tratatului Fiscal in ceea ce priveste limitele de deficit.

Intrebat daca se impun noi taxe ca masuri compensatorii pentru adoptarea reducerii CAS, Ponta a raspuns: „Nu. Nu se impun. Ideea este ca in final trebuie sa ramanem in aceeasi limita de deficit”.

„Haideti sa fim seriosi si sa discutam la final. Evident, cei de la FMI si CE in special - mai putin cei de la FMI - ne-au cerut sa ne incadram in Tratatul fiscal care priveste limitele de deficit. Cum o facem, astea sunt lucruri pe care le discutam in aceasta perioada”, a adaugat Ponta, potrivit Mediafax. El a aratat ca a sesizat existenta unor diferente de opinie legate de adoparea acestei masuri.

„Ideea e urmatoarea: intai si intai am vazut ca a existat un sprijin extraordinar si le multumesc si celor din Parlament si din mass-media care ne-au sprijinit sa discutam cu FMI reducerea CAS. Acum, daca vrem sa le reducem, am vazut deodata ca in special o anumita parte au sarit pe noi, aoleu, nu reduceti CAS, ca nu stiu ce o sa se intample. Intram iarasi in povestea strict politica cu basca, fara basca. S-a facut si motiune de cenzura contra noastra ca nu reducem CAS. Acum, daca le reducem, probabil se va face motiune ca de ce le-am redus”, a mai spus Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri