Noul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a declarat ca unul dintre obiectivele sale la sefia institutiei este preluarea de la Ministerul Justitiei a unei parti a Oficiului National al Registrului Comertului care are legatura cu infiintarea firmelor.

"Dorim sa preluam interfata cu mediul de afaceri. Vrem partea de lucru cu publicul, nu grefa, care poate sa ramana la Ministerul Justitiei. La infiintarea firmelor, noi putem sa oferim o gama de servicii mult mai mare decat ofera acum ONRC, de care o firma are nevoie, inclusiv consultanta. Putem oferi tot spectrul de servicii pentru agentul economic aditionale de cele oferite de ONRC. Nu vom renunta niciodata la preluarea unei parti din ONRC sau la un fel de colaborare, printr-un parteneriat public privat", a spus Daraban, ales vineri in functia de presedinte al CCIR, in locul lui Mihai Vlasov, potrivit Mediafax.

El a mentionat ca e constient ca ONRC nu mai poate intra in totalitate in subordonarea CCIR asa cum a fost pana in anul 2002, cand a fost preluat de Ministerul Justitiei, dar spune ca partea de "front office" (de lucru cu publicul) ar functiona mai bine la CCIR si chiar ar aduce profit.
"Probabil ca va fi mai eficient la noi, am putea chiar sa-l aducem pe profit in conditiile in care bilantul ONRC nu arata prea bine. De asemenea, CCIR are nevoie de baza de date de care ONRC dispune pentru parteneriatele de afaceri la care lucreaza", a adaugat Daraban.

Intrebat despre ponderea veniturilor pe care le generaza partea vizata de CCIR in total incasari ONRC, Daraban nu a dat un raspuns clar, mentionand doar ca nu mai este atat de mare valoarea. Vicepresedintele CCIR, Nicolae Tudorescu, a aratat ca in prezent veniturilor obtinute de ONRC sunt bani privati, dar de care mediul privat nu beneficiaza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »


Setari Cookie-uri