Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) va recunoaste in facturile la electricitate, de la 1 iulie, costurile Hidroelectrica si Nuclearelectrica aferente taxei pe constructiile speciale, a anuntat luni Marian Cernat, director in ANRE.

Potrivit lui Cernat, vor fi luate in calcul costurile suportate de cei doi producatori de energie cu prima transa din taxa pe stalp. "Ajustarea nu are legatura cu dubla facturare, ci cu taxa pe stalp. Inca nu se stie impactul in factura finala", a afirmat Cernat intr-o conferinta pe teme energetice, potrivit Mediafax.

Impozitul pe proprietate pentru constructiile speciale, de 1,5% din valoarea constructiei, a fost introdus la inceputul acestui an. Prima transa din taxa a fost platita pana la 26 mai, iar a doua are ca termen data de 25 septembrie.

Potrivit estimarilor administratorului judiciar al Hidroelectrica, compania trebuie sa plateasca in acest an 163 milioane de lei impozit pe constructiile speciale, in timp ce costurile pentru Nuclearelectrica sun evaluate la aproximativ 100 de milioane de lei.

Guvernul estimeaza ca incasarile din taxa pe stalp vor totaliza 1,5 miliarde de lei. Hidroelectrica si Nuclearelectrica sunt singurii producatori de energie pe care ANRE ii obliga sa livreze electricitate la preturi reglementate pentru populatie si firme mici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »


Setari Cookie-uri