Indicatorul de incredere macroeconomica a atins un nou maximum istoric in luna mai 2014, ajungand la valoarea de 63,4 puncte, fata de valoarea de 61,6 puncte inregistrata in luna aprilie, pe fondul majorarii indicatorului componentei conditiilor curente cu 6,5 puncte, pana la 48,8 puncte, fata de valoarea inregistrata in exercitiul anterior, arata sondajul periodic al CFA privind perceptia asupra evolutiei macroeconomice din Romania, relateaza Agerpres.

Indicatorul anticipatiilor a inregistrat valoarea de 71 de puncte, aproximativ acelasi nivel cu cel inregistrat in luna aprilie.
"In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipatiilor pentru cele doua orizonturi de timp avute in vedere au consemnat atat pentru orizontul de sase luni cat si pentru cel de 12 luni o valoare de 4,4500 (fata de 4,5000 in exercitiul anterior)", arata CFA.

Indicatorul de incredere macroeconomica ia valori intre zero (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia romaneasca) si este calculat pe baza a sase intrebari privind conditiile curente referitoare la mediul de afaceri si piata muncii si anticipatiile pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piata muncii, evolutia venitului personal la nivel de economie si evolutia averii personale.

CFA Romania este asociatia profesionistilor in investitii din Romania, detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrata de CFA Institute (SUA). CFA Romania este una dintre cele 136 de societati membre ale CFA Institute.
CFA Romania are peste 140 de membri.

Citeste si:
Salariile in Germania au crescut pentru al saselea an consecutiv
Salariile in Germania au...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
FMI: Cu cât afecteaza epidemia cu coronavirus avansul economiei mondiale
Setari Cookie-uri