Romania este a doua tara din UE in topul tarilor cu cea mai puternica rata de crestere a vanzarilor de retail, atat fata de aprilie, cat si comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, conform datelor publicate, joi, de Eurostat.

Vanzarile au crescut cel mai mult, in mai fata de aprilie, in Portugalia, cu 2,9%, urmata de Romania, cu 1,9%, si Malta, cu 1,6%.

Cele mai mari scaderi lunare au fost inregistrate in Letonia - 3%, Slovenia - 2,9%, si Estonia - 1,5%, informeaza Mediafax. La nivelul UE, volumul comertului cu amanuntul a scazut cu 0,1% in acest interval, iar in zona euro a stagnat.

Raportat la luna mai a anului trecut, Luxemburg a consemnat cel mai puternic avans, cu 16,7%, urmat de Romania, cu 10,3%, Ungaria, cu 5%, Lituania, cu 4,6%, si Estonia, cu 4,2%.

Scaderile cele mai ample au fost raportate de Slovenia, cu 2,4%, Austria si Polonia, cu 2%, precum si Germania si Finlanda, cu 0,6%. Volumul vanzarilor de retail a urcat cu 1,2% in UE in mai, fata de aceeasi luna din 2013, in timp ce in zona euro a crescut cu 0,7%.

Salariile in privat au...
Citeste si: Majorarea salariului minim a dat peste cap planurile firmelor private

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cele mai importante evenimente ale momentului