"Pe marile grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria energetica (+35,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+12,4%), industria bunurilor de capital (+10,3%), industria bunurilor intermediare (+10,0%) si industria bunurilor de uz curent (+7,4%)", se arata intr-un comunicat transmis luni de Institutul National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

Comenzile noi pe ansamblul industriei au fost impulsionate in perioada ianuarie-mai de evolutia bunurilor de folosinta indelungata (+26,8%), a celor de uz curent (+9,2%), a bunurilor intermediare (+8,5%) si de capital (+6,1%). Industria a inregistrat in mai un avans al afacerilor de 2,7% fata de aprilie, in termeni nominali, datorita cresterilor din industria extractiva (+7,4%) si din industria prelucratoare (+2,5%). Industria bunurilor de capital a scazut cu 0,1%.

Comparativ cu mai 2013, afacerile din industrie au crescut pe ansamblu cu 10,9%, sustinute de aceleasi domenii, cu un plus de 24,1% in industria extractiva si de 10,4% in industria prelucratoare. Comenzile noi din industrie s-au apreciat cu 0,5% fata de aprilie, cu cresteri de 6% in industria bunurilor de folosinta indelungata, 2,9% in industria bunurilor de uz curent, 1,1% in cea a bunurilor intermediare, in timp ce industria bunurilor de capital a scazut cu 0,6%.
Cresterea fata de aceeasi luna a anului trecut a fost de 0,4%.