CEDO sau Fondul Proprietatea, sunt optiuni personale, spun proprietarii

Acceptarea despagubirilor prin actiuni la Fondul Proprietatea si inaintarea dosarelor la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) sunt optiuni individuale ale persoanelor abuziv deposedate de proprietati de regimul comunist, a declarat Marius Murgu, presedintele Aliantei Proprietarilor

"Fostii proprietari au doua posibilitati, fie sa apeleze la instanta CEDO, fie sa primeasca, mai repede actiuni la Fondul Proprietatea, iar acesta sa functioneze. Cei care au dosarele complete si le depun in termen la CEDO au sanse 99% de castig, dar trebuie sa se inarmeze cu rabdare. Sunt membrii ai asociatiei noastre care nu mai au nici rabdare, poate nici timp sa astepte mai intai un verdict al CEDO si, apoi, rezolvarea in Romania a situatiei. Multi vor sa vada o data Fondul Proprietatea listat la Bursa de Valori,", a declarat, pentru NewsIn, Marius Murgu, presedintele Aliantei Proprietarilor, in una din asociasiile persoanelor deposedate abuziv de regimul comunist.

El spune ca 99% din fostii proprietari au bunuri evaluate intre 50.000 si 300.000 de euro, iar marii proprietari nu reprezinta, numeric, decat un procent mic din totalul persoanelor care au fost deposedate abuziv de proprietati.

Comisia Centrala a Autoritatii de restitutie a proprietatilor abuziv confiscate va trimite, saptamana viitoare, inca o mie de dosare de restitutie rezolvate Fondului Proprietatea, a declarat, joi, pentru NewsIn, Mugur Oprea, consilier in cadrul Comisiei.

"La ora actuala, in jur de 1.300-1.350 de dosare de restitutie au fost deja rezolvate si trimise Fondului Proprietatea, care, pe baza evaluarile din dosare, va emite numarul corespunzator de actiuni pentru fiecare proprietar", a mai spus Mugur Oprea, consilier in cadrul Autoritatii pentru urmarirea aplicarii unitare a Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri