Conform datelor oficiale ale Directiei Generale a Finantelor Publice Sibiu, un sibian are datorii la Finante de peste 1,2 milioane RON, transmite corespondentul NewsIn.

Cel mai mare datornic din Sibiu a reusit aceasta "performanta" in urma unui transfer de la o societate, realizat in anul 2003.

Conform acelorasi statistici, in topul datornicilor, persoane fizice, al doilea mare datornic al urbei este o persoana care are de platit la fisc 716.774 RON. Dupa cum explica specialistii de la Finante, acesta a acumulat aceasta datorie din obligatii bugetare stabilite prin acte de control.

Un alt sibian a cumulat o datorie de aproape 500 de salarii medii pe economie, adica peste 357.000 RON. Acesta nu si-a platit de cativa ani impozitul pe venitul global, la care s-au adaugat penalitati si amenzi cumulate. Un alt contribuabil are un arierat de peste 255.000 RON, adica peste 72.000 Euro. Ai acesta a ramas cu datoria dupa un transfer de la o societate, in 2002.

Insumate, arieratele primilor patru datornici cuprinsi pe "lista neagra" a Directiei Generale pentru Finante Publice Sibiu ajunge la peste 2,5 milioane RON, adica aproximativ o treime din investitia previzionata de Primaria Sibiu pentru Piata Garii. Dupa cum explica conducerea Finantelor din Sibiu, impotriva acestora s-au luat masuri de executare silita si au fost actionati in judecata. Sansele reale de recuperare a arietalor sunt insa reduse, avand in vedere sumele mari datorate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri