La Cluj, a avut loc vineri un targ de munca destinat in totalitate atragerii de muncitori si ingineri care sa lucreze la construirea autostrazii Transilvania, transmite corespondentul Rompres.

Compania americana Bechtel, constructoarea autostrazii Brasov-Bors, doreste ca, pana la sfarsitul lunii august, sa angajeze 1.250 de persoane. Initial, acest numar de angajari ar fi trebuit sa fie facut pana la sfarsitul anului, dar americanii de la Bechtel au urgentat ritmul gasirii de muncitori necesari, in principal datorita solicitarii facute de primul ministru Calin Popescu-Tariceanu. Premierul a vizitat santierul autostrazii in cursul unei vizite facute in Cluj saptamana trecuta.

"Acestea sunt intr-adevar cele cerute de beneficiarul lucrarii, iar noi vom incerca sa le ducem la indeplinire", a spus directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgarcitu.

Acesta a spus ca in urmatoarele doua saptamani va mai putea da o serie de detalii referitoare la ritmul si stadiul lucrarilor, inclusiv despre cele de pe teritoriul judetului Bihor.

Targul destinat atragerii de forta de munca pentru lucrarile la autostrada a atras, vineri, aproape 3.000 de persoane, dintre care 500 au fost din municipiul Cluj-Napoca, dar in cadrul aceleiasi campanii au fost distribuite 5.000 de formulare spre completare.

Cei care au incercat sa-si gaseasca un loc de munca in cadrul santierului autostrazii vor primi un raspuns intr-un termen care va fi de maxim opt saptamani.

Oferta a fost impartita pe cinci categorii - personal TESA, soferi, operatori, muncitori calificati si muncitori necalificati.

In momentul de fata, pentru Bechtel lucreaza 600 de persoane, iar urmatorii 600 trebuie angajati in regim de urgenta. Directorul proiectului Autostrazii Transilvania, Michael Mix, a afirmat ca are deplina incredere in eficienta bursei organizata cu sprijinul AJOFM Cluj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri