Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, a declarat, vineri, la Braila, ca privatizarea SC "Laminorul" SA reprezinta un succes pentru economia tarii, transmite corespondentul Rompres.

"Laminorul are sanse foarte bune sa se redreseze si, cred eu, ca aceasta privatizare marcheaza un succes important pentru economia tarii, mai ales ca investitorul si-a luat niste angajamente foarte clare in ceea ce priveste redresarea societatii", a spus Razvan Orasanu.

Conform clauzelor contractuale, cumparatorul - SC "Donau Commodities" SRL Bucuresti -, care a achizitionat "Laminorul" cu 17,5 milioane de euro, si-a stabilit trei obiective aditionale, in afara de investitiile prezentate in momentul incheierii tranzactiei. Primul si cel mai important obiectiv se refera la pastrarea in societate a celor 535 de salariati existenti in momentul de fata, obligatie foarte clar stipulata si foarte drastic sanctionata, in cazul in care nu este respectata. "Mai mult decat atat, la Laminorul au inceput sa se faca angajari. Investitorul are de gand sa angajeze pe termen mediu 100 de oameni. Acum sunt in derulare 25-30 de angajari", a precizat presedintele AVAS.

"Donau Commodities" s-a mai angajat sa ramburseze doua milioane de euro, care reprezinta datorii catre bugetul de stat, din care 50 la suta din suma constituie majorari si penalitati.

Al treilea obiectiv priveste recuperarea de catre AVAS, conform deciziei Consiliului Concurentei si a solicitarilor Uniunii Europene, a ajutorului de stat acordat catre Laminorul, in cuantum de 95 de miliarde lei, in cazul caruia s-a stabilit o rambursare in etape trimestriale pana in 2008.

Laminorul , societate aflata in portofoliul AVAS, a fost cumparata, saptamana trecuta, de catre SC "Donau Commodities" SRL Bucuresti, singura companie care a depus oferta de cumparare, cu suma de 17,5 milioane de euro.

Din cele 17,5 milioane de euro cu care s-a incheiat tranzactia, 220 mii de euro reprezinta pretul pachetului de actiuni, 10 milioane de euro investitii de dezvoltare, 6,5 milioane de euro capital de lucru si 780 de mii de euro investitii de mediu.

Conform clauzelor contractuale facute publice de catre AVAS, cumparatorul urmeaza sa plateasca pachetul de actiuni integral, in termen de zece zile de la data semnarii contractului.

"Donau Commodities" este o societate cu raspundere limitata, cu asociat unic SC "Donau Commodities Handels GMBH", persoana juridica austriaca, specializata in comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice.

Pachetul de 68,80 la suta din capitalul social al SC "Laminorul" Braila a fost vandut de catre AVAS dupa cinci incercari de privatizare nereusite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri