Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa atraga in luna august 3,245 miliarde de lei de pe piata interna prin vanzarea de certificate de trezorerie si obligatiuni, la care se adauga obligatiuni denominate in euro in valoare de 250 de milioane de euro.

Statul intentioneaza sa imprumute 600 de milioane de lei prin vanzarea de certificate de trezorerie pe perioada de 12 luni si 2,3 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligatiuni cu scadente la 3, 5, 10 si 15 ani.
Totodata, Trezoreria are planificata pentru luna august atragerea sumei de 345 de milioane de lei din alocarile sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive, noteaza Mediafax.

In august, sunt programate cinci licitatii pentru vanzarea de obligatiuni in lei, una pentru certificate de trezorerie si una pentru obligatiuni in euro. Costurile la care statul se imprumuta prin vanzarea de obligatiuni au scazut in ultima perioada, evolutie datorata interesului mai ridicat al investitorilor straini, ca urmare a informatiilor privind includerea datoriei Romaniei intr-un indice JP Morgan al statelor recomandate investitorilor.

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor a imprumutat din piata interna 25,738 miliarde lei si 678,7 milioane euro prin vanzare de titluri de stat. La aceste imprumuturi se adauga sume atrase de pe pietele internationale, respectiv 2 miliarde dolari si 1,25 miliarde euro, prin trei emisiuni de obligatiuni cu maturitati de 10 si 30 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri