Statul cauta bani pentru a construi cea mai lunga centura ocolitoare a unei localitati din Romania.
Ministerul Transporturilor cauta 540 de milioane de euro pentru realizarea celei de-a doua centuri ocolitoare a muncipiului Bucuresti, insa, de data aceasta, la profil de autostrada.

Studiul, efectuat de o firma romaneasca de proiectare, prevede o lungime de 99 km pentru viitoarea autostrada. Aceasta urmeaza sa treaca la o distanta cuprinsa intre un km si zece km spre exterior de actuala centura ocolitoare, iar viteza proiectata a autostrazii este de 120 km/ora.

Terenul, aproape 100 de milioane de euro

Deocamdata, Ministerul Transporturilor nu a facut o estimare a preturilor terenurilor care vor trebui cumparate pentru realizarea autostrazii.

Deoarece nu au fost demarate procedurile de expropriere, nu detinem valoarea despagubirilor ce urmeaza fi acordate posesorilor de ternuri. Calculele noastre arata ca pentru realizarea celor 99 km de autostrada vor trebui achizitionate cel putin 400 ha de teren. La o valoare de 200.000 euro a hectarului de teren rezulta ca vor trebui platite 80 de milioane de euro proprietarilor.

Pe linga aceasta, statul va cumpara si terenul necesar realizarii celor 20 de noduri de trecere spre drumuri judetene sau nationale, pe care le va cuprinde autostrada.

Sursa: http://cotidianul.ro/index.php?id=6244&art=15508&cHash=dd71bfe3d5

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri