Statul cauta bani pentru a construi cea mai lunga centura ocolitoare a unei localitati din Romania.
Ministerul Transporturilor cauta 540 de milioane de euro pentru realizarea celei de-a doua centuri ocolitoare a muncipiului Bucuresti, insa, de data aceasta, la profil de autostrada.

Studiul, efectuat de o firma romaneasca de proiectare, prevede o lungime de 99 km pentru viitoarea autostrada. Aceasta urmeaza sa treaca la o distanta cuprinsa intre un km si zece km spre exterior de actuala centura ocolitoare, iar viteza proiectata a autostrazii este de 120 km/ora.

Terenul, aproape 100 de milioane de euro

Deocamdata, Ministerul Transporturilor nu a facut o estimare a preturilor terenurilor care vor trebui cumparate pentru realizarea autostrazii.

Deoarece nu au fost demarate procedurile de expropriere, nu detinem valoarea despagubirilor ce urmeaza fi acordate posesorilor de ternuri. Calculele noastre arata ca pentru realizarea celor 99 km de autostrada vor trebui achizitionate cel putin 400 ha de teren. La o valoare de 200.000 euro a hectarului de teren rezulta ca vor trebui platite 80 de milioane de euro proprietarilor.

Pe linga aceasta, statul va cumpara si terenul necesar realizarii celor 20 de noduri de trecere spre drumuri judetene sau nationale, pe care le va cuprinde autostrada.

Sursa: http://cotidianul.ro/index.php?id=6244&art=15508&cHash=dd71bfe3d5

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Firmele care își readuc la muncă angajații din șomaj tehnic, ajutor de la stat
Setari Cookie-uri