Pe 1 aprilie, ar putea fi marite numai accizele

Coalitia de guvernamant a decis ieri ca modificarile aduse Codului fiscal sa intre in vigoare incepand cu luna mai, cu exceptia prevederilor referitoare la accize. Presedintele PD, Emil Boc, a motivat decizia prin imposibilitatea intrarii in vigoare incepand cu 1 aprilie a respectivelor prevederi.

Boc a precizat ca este posibil sa fie exceptate mentiunile referitoare la accize, insa o decizie in acest sens urmeaza sa se ia joi, in sedinta de Guvern.

La randul sau, vicepremeierul George Copos a anuntat ca Executivul va analiza propunerile "exagerate" ale reprezentantilor mediului de afaceri privind modificarea Codului fiscal, urmand ca in sedinta de Guvern de astazi sa fie aprobata noua forma a documentului.
Cresterile accizelor de la 1 aprilie au fost, potrivit vicepremierului umanist, aprobate de oamenii de afaceri.

Copos a precizat ca in sedinta de Guvern de astazi va fi discutata si propunerea lui Dinu Patriciu, presedintele grupului Rompetrol, privind egalizarea accizelor la benzina cu cele la motorina, insa se asteapta ca, in principiu sa fie aprobate accizele propuse de Ministerul Finantelor, a concluzionat Copos.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Cum redirectionezi impozitul pe venit daca nu vrei sa-l lasi statului
Setari Cookie-uri