Germania va intra in recesiune pana la sfarsitul acestui an si nu exista nicio indoiala asupra faptului ca Europa se indreapta catre o perioada de deflatie similara celei din Japonia, crede Steen Jakobsen, CEO Saxo Bank.

Nu toti colegii lui Jakobsen sunt insa de acord cu acesta: Peter Garnry, seful departamentului de analiza piete de capital Saxo Bank, mentioneaza intr-o nota adresata investitorilor ca inca mai este nevoie de noi date macroeconomice pana sa ajungem sa ne temem de ce este mai rau. Acesta subliniaza ca Germania ar putea sa aiba o crestere economica pozitiva per ansamblul intregului an, chiar si daca cresterea PIB ar fi zero in trimestrele 3 si 4, scrie etf.com.

Economiile din zona euro au incetinit semnificativ in trimestrul al doilea: Franta a avut o crestere PIB zero in T2, in vreme ce Produsul Intern Brut al Germaniei a scazut cu 0,2%.

De asemenea, Romania a reintrat in recesiune tehnica, dupa doua trimestre consecutive de contractie a PIB. Romania nu doar ca a avut cea mai slaba performanta din regiune, dar a inregistrat si cea mai mare scadere economica trimestriala din UE 28, de -1%, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Cititi mai mult despre reintrarea in recesiune tehnica a Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri