China Communications Construction Ltd., una din cele mai mari firme de infrastructura de transport din China, doreste inceperea procedurii de dialog competitiv pentru constructia autostrazii Pitesti-Craiova si asteapta decizia Guvernului Romaniei in acest sens, a declarat directorul de dezvoltare al companiei, Hu Bin.

Directiorul de dezvoltare al China Communications Construction Ltd., companie care a participat si la preselectia proiectului autostrazii Comarnic-Brasov, a fost prezent, luni, la intalnirea premierului Victor Ponta cu oameni de afaceri chinezi. "Suntem in proces de deschidere a procedurii de dialog competitiv pentru constructia Pitesti-Craiova. Asteptam decizia Guvernului Romaniei de incepe acest dialog," a spus Hu Bin.

Hu Bin a afirmat ca o finantare va fi asigurata de China Communications Construction Ltd., care trebuie sa obtina fondurile necesare atat pe plan intern, din China, cat si de la institutii internationale. El a aratat ca procedura a fost mult intarziata, dar ministrul Economiei i-a explicat ca problema a fost legata de dialogul Guvernului cu Eurostat in privinta bugetului, arata Mediafax.

Directorul companiei chineze a adaugat ca, desi compani sa cunoaste standardele impuse in Uniunea Europeana privind infrastructura si lucreaza deja in Europa, pentru accelerarea ritmului de dezvoltare a infrastructurii in Romania e nevoie de proiecte finantate de la buget si prin inetelegeri interguvernamentale.

In Romania, daca vreti sa accelerati infarstructura de transport, este mai bine sa folsiti relatia directa.

Citeste si:
Bugetul municipiului Bucuresti va fi adoptat. Ce noi proiecte vor...
Bugetul municipiului...

"In Romania, daca vreti sa accelerati infarstructura de transport, este mai bine sa folsiti relatia directa, de la un guvern la celalat guvern, va fi mai rapid, altfel trebuie sa asteptam nu stiu cati ani", a spus directorul de dezvoltare al China Communications Construction Ltd.

Premierul Victor Ponta face, in perioada 30 august - 3 septembrie, o vizita oficiala in R.P. Chineza, la invitatia omologului chinez Li Keqiang, ca raspuns la vizita intreprinsa in Romania de acesta din urma in noiembrie 2013 Victor Ponta a ajuns la Beijing alaturi de sotie, europarlamentarul Daciana Sarbu, de vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Constantin, precum si de ministrii Ioan Rus si Constantin Nita.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Primul deces din cauza coronavirusului in Europa
Setari Cookie-uri