Proiect de 271 mil. dolari: Termocentrala Deva-Mintia, retehnologizata de chinezi

China National Electric Engineering Construction Corporation se va ocupa de retehnologizarea Termocentralei Deva, respectiv modernizarea Grupului 4 si realizarea instalatiilor de desfasurare a Grupurilor 3 si 4, in cadrul unui contract in valoare de circa 271 milioane dolari.

Contractul a fost perfectat cu prilejul vizitei in China a premierul Ponta si va fi semnat in cursul zilei de luni de catre directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Aurel Niculescu, si presedintele Consiliului National de Administratie China National Electric Engineering Corporation, Xin Chunsheng, informeaza Mediafax.

In cadrul unei intalniri a premierului Victor Ponta cu oameni de afaceri chinezi, ministrul Economiei, Constantin Nita, i-a invitat pe investitorii chinezi sa ia parte in domeniul energiei si la proiecte precum hidrocentrala de la Turnu Magurele - Nicopole, pe care Romania si Bulgaria doresc sa o construiasca, la microcentralele de pe Prut, de la granita cu Republica Moldova, precum si la constructia cablului submarin pentru transportul de energie electrica din Romania si Turcia.

Privatizarea Oltchim, o invitatie pentru firmele chineze

Nita a mai aratat ca Romania cauta investitori si in industria extractiva miniera, mai ales in domeniul modernizarii minelor, pentru modernizarea si crearea unor structuri de productie moderne in prelucrarea cuprului precum si privind metale neferoase. Ministrul Economiei a aratat ca firmele chineze sunt asteptate sa ia parte si la privatizarea Oltchim, la intalnire participand si reprezentanti ai China Junlun Petroleum Co. Ltd., care potrivit autoritatilor romane, ar fi interesata de privatizarea combinatului din Ramnicu Valcea sau a Cuprumin.

Premierul Victor Ponta face, in perioada 30 august - 3 septembrie, o vizita oficiala in R.P. Chineza, la invitatia omologului chinez Li Keqiang, ca raspuns la vizita intreprinsa in Romania de acesta din urma in noiembrie 2013. Victor Ponta a ajuns la Beijing alaturi de sotie, europarlamentarul Daciana Sarbu, de vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Constantin, precum si de ministrii Ioan Rus si Constantin Nita.

Citeste si:
Romgaz:Ministerul Energiei a aprobat finantarea centralei de la Iernut
Romgaz: Ministerul Energiei a...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri