Preturile productiei industriale, mai mici cu 0,1% in iulie fata de iunie

Preturile productiei industriale in Romania au inregistrat un declin de 0,1% in iulie comparativ cu iulie, insa au urcat cu 0,5% fata de aceeasi luna a anului trecut, informeaza Institutul National de Statistica (INS).

Fata de luna anterioara, in iulie, pe piata interna preturile au coborat cu 0,4%, in timp ce pe piata externa au crescut cu 0,5%. Pe sectoare, au inregistrat cresteri preturile din industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,4%), industria bunurilor de capital (+0,3%) si industria bunurilor intermediare (+0,2%). Ieftiniri s-au constatat in industria energetica (-0,7%).

Comparativ cu iulie 2013, preturile productiei industriale pe piata interna au crescut cu 0,2%, iar cele pe piata externa au urcat cu 1,1%, arata Mediafax.

Pe industrii, preturile productiei au crescut semnificativ in industria bunurilor de uz curent cu 1,4%, industria bunurilor de folosinta indelungata cu 1,4%, industria bunurilor de capital cu 0,8% si la produsele energetice cu 0,8%. In industria bunurilor intermediare s-a inregistrat o scadere de 1%.

Citeste si:
Regina Maria lansează platforma de e-commerce pentru abonați
Rețeaua de sănătate Regina...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri