Investitiile realizate in economia nationala au inregistrat un declin atat in trimestrul al doilea din acest an, cat si in primul semestru, fata de aceleasi perioade ale anului trecut, cu 9,1% fiecare, conform datelor provizorii furnizate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Investitiile concretizate in lucrari de constructii noi, in semestrul I, au insumat 11,19 miliarde de lei, reprezentand 44,4% din total, fata de 44% in primul semestru din 2013. Totodata, investitiile in utilaje si mijloace de transport au insumat 11,15 miliarde de lei, reprezentand 44,3% din total, fata de 47,7% in semestrul unu 2013.

In trimestrul II din 2014, comparativ cu trimestrul II al anului trecut, investitiile nete realizate in economia nationala au scazut cu 9,1%, diminuare inregistrata la utilaje (inclusiv mijloace de transport) si lucrari de constructii noi, cu 16,1%, respectiv cu 7,5%. La alte cheltuieli s-a inregistrat o crestere cu 20,8%, precizeaza Mediafax.

Comparativ cu trimestrul II 2013, in trimestrul II din acest an se constata o crestere a ponderii investitiilor nete in alte cheltuieli, cu 2,9 puncte procentuale, si in lucrari de constructii noi, cu 0,6 puncte procentuale. Ponderea investitiilor nete in utilaje (inclusiv mijloace de transport) a scazut cu 3,5 puncte procentuale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri