Investitiile realizate in economia nationala au inregistrat un declin atat in trimestrul al doilea din acest an, cat si in primul semestru, fata de aceleasi perioade ale anului trecut, cu 9,1% fiecare, conform datelor provizorii furnizate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Investitiile concretizate in lucrari de constructii noi, in semestrul I, au insumat 11,19 miliarde de lei, reprezentand 44,4% din total, fata de 44% in primul semestru din 2013. Totodata, investitiile in utilaje si mijloace de transport au insumat 11,15 miliarde de lei, reprezentand 44,3% din total, fata de 47,7% in semestrul unu 2013.

In trimestrul II din 2014, comparativ cu trimestrul II al anului trecut, investitiile nete realizate in economia nationala au scazut cu 9,1%, diminuare inregistrata la utilaje (inclusiv mijloace de transport) si lucrari de constructii noi, cu 16,1%, respectiv cu 7,5%. La alte cheltuieli s-a inregistrat o crestere cu 20,8%, precizeaza Mediafax.

Comparativ cu trimestrul II 2013, in trimestrul II din acest an se constata o crestere a ponderii investitiilor nete in alte cheltuieli, cu 2,9 puncte procentuale, si in lucrari de constructii noi, cu 0,6 puncte procentuale. Ponderea investitiilor nete in utilaje (inclusiv mijloace de transport) a scazut cu 3,5 puncte procentuale.

Citeste si:
INS confirma cresterea economica subreda din 2018!
Cresterea economica din 2018...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Investitiile in lucrari de constructie, in scadere anul trecut