Guvernul a aprobat proiectul de lege privind transferul pachetului de actiuni detinut de stat la societatea comerciala Horticola S.A. Bucuresti de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

In portofoliul Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" se afla un pachet de 2.002.699 de actiuni, reprezentand 94,0224 la suta din capitalul social al societatii. Pana in prezent nu au fost facuti pasi importanti in procesul de privatizare a acestui operator economic, se arata intr-un comunicat transmis joi de Biroul de presa al Guvernului.

AVAS va exercita toate drepturile si obligatiile ce decurg din calitatea de actionar in numele statului. Autoritatea urmeaza sa pregateasca procesul de privatizare si sa stabileasca cea mai adecvata metoda, precum si momentul optim de demarare a privatizarii.

Predarea-preluarea pachetului de actiuni se va face pe baza de protocol incheiat intre partile interesate, in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a legii.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si