Ioana Petrescu, despre taxarea marilor averi: Le cerem documente justificative si nu prea vin cu ele. Fiscul ar putea investiga cantaretii de manele

Cele zece persoane selectate de Fisc in cadrul operatiunii privind investigarea si taxarea marilor averi au fost solicitate sa aduca documente justificative privind averea, „si nu prea le aduc“, dupa ce s-au constatat discrepante mari intre ceea ce au si ceea ce platesc la stat, a afirmat, la Adevarul Live, Ioana Petrescu, ministrul Finantelor.

„Eu cred ca ANAF-ul trebuie sa ia toate masurile astfel incat toata lumea sa-si plateasca taxele in mod corect. Acest proiect are in vedere compararea averii unui individ cu cat estimam noi ca are de plata la impozit, Si daca exista o discrepanta foarte mare, atunci urmeaza sa analizam un pic sursele de venit ale persoanei respective. In momentul de fata exista zece astfel de persoane care trebuie sa-si justifice veniturile pentru ca exista o discrepanta extrem de mare intre ceea ce se observa ca avere si ceea ce platesc ei ca taxe. Eu sper sa extindem aceasta arie si sa ne uitam la mai multi contribuabili care nu-si platesc taxele in mod corect si, de asemenea, vom angaja mai multe persoane in zona de inspectie fiscala care vor face aceste studii si comparatii. Si cred ca este un lucru bun pentru ca toata sa-si plateasca taxele in mod corect.

Citeste articolul integral pe Adevarul


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri