Resursele de energie primara au crescut cu 3,9% in primele sapte luni ale acestui an, iar cele de energie electrica s-au majorat cu 7,2% fata de aceeasi perioada a anului precedent, potrivit datelor provizorii transmise miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Principalele resurse de energie primara in perioada ianuarie-iulie au totalizat 18,3 milioane de tone echivalent petrol (tep), in crestere cu 679,9 mii tep. Productia interna a insumat 12,7 milioane tep, cu 1,5% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, iar importul a fost de 5,59 milioane tep, in crestere cu 9,6%.

In aceasta perioada, resursele de energie electrica au fost de 36,4 miliarde KWh, in crestere cu 2,4 miliarde KWh (+7,2%) fata de perioada corespunzatoare a anului 2013. Cresterea resursei de energie electrica s-a datorat in principal cresterii productiei, cu 2,5 miliarde KWh (+7,6%).

Productia din termocentrale a fost de 15,3 miliarde KWh, in crestere cu 1,3 miliarde KWh (+9,4%). Productia din hidrocentrale a fost de 10,7 miliarde KWh, in crestere cu 809 milioane kWh (+8,1%), iar cea din centralele nuclearo-electrice a fost de 6,6 miliarde KWh, in scadere cu 43,8 milioane kWh (-0,7%), scrie Mediafax.

Productia din centralele electrice eoliene in primele sapte luni a fost de 2,69 miliarde KWh, in crestere cu 23,2 milioane KWh fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar energia solara produsa in instalatii fotovoltaice in aceasta perioada a fost de 785,4 milioane KWh, in crestere cu 459,6 milioane KWh fata de perioada corespunzatoare a anului 2013.

Consumul final de energie electrica in economia nationala a fost de 28,9 miliarde KWh, cu 1,2% mai mic fata de perioada corespunzatoare a anului 2013. Iluminatul public a inregistrat o scadere cu 24,9%, iar consumul populatiei a scazut cu 1,9%.

Exportul de energie electrica a fost de 3,7 miliarde KWh, in crestere cu 2,98 miliarde KWh. Consumul propriu tehnologic in retele si statii a fost de 3,7 miliarde KWh, in scadere cu 185,5 milioane KWh, respectiv cu 4,7%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri