Premierul si-a exprimat speranta ca prin promovarea produselor romanesti in strainatate se va atinge si tinta Guvernului in ceea ce priveste exporturile. "Domnul Nita, zi, m-ai pus sa ma angajez la 50 de miliarde anul asta, le facem?, l-a intrebat Ponta pe ministrul Economiei. "Da. Avem 30,7, la sapte luni", a raspuns Constantin Nita.

Intrebat de jurnalistii prezenti la ce se refera, seful Executivului a precizat ca este vorba de 50 de miliarde de euro, cifra care reprezeninta volumul exporturilor pe care Guvernul doreste sa-l atinga la sfarsitul acestui an. "50 de miliarde de euro, exporturile romanesti. Era ceea ce in urma cu zece ani se spunea ca nu vom ajunge nici in o suta de ani", a adaugat Ponta.

Atingerea pragului de 50 de miliarde de euro ar insemna o crestere cu 0,9% a exporturilor in acest an fata de 2013, cand livrarile in afara tarii au inregistrat un maxim istoric, de 49,56 miliarde de euro. Exporturile au urcat in luna iulie a acestui an la nivelul record de 4,8 miliarde euro si au ajuns la 30,3 miliarde de euro dupa sapte luni, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

In ceea ce priveste exporturile de mobila, Ponta a aratat ca trebuie reintrat pe piata chinezeasca. De asemenea, Victor Ponta a afirmat ca mobila romaneasca trebuie sa revina pe pietele externe si a povestit ca, in urma cu o saptamana, cand a vizitat China, autoritatile acestui stat au vorbit in mod elogios despre calitatea mobilei pe care o importau candva din Romania. "Imi doresc ca romanii sa cumpere cat mai multa mobila produsa in Romania si in tari indepartate cum e si China sa aud din nou ca mobila romaneasca inseamna mobila ieftina, dar buna", a mai spus premierul.