Ponta ii cere lui Nita sa faca progrese in promovarea exporturilor, dar fara deplasari turistice

Victor Ponta i-a cerut ministrului economiei sa elaboreze impreuna o strategie pentru promovarea exporturilor romanesti, insa fara deplasari turistice.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Economiei, Constantin Nita, sa elaboreze impreuna cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei o strategie pentru promovarea exporturilor romanesti, dar acest sprijin sa fie unul real si nu doar o cheltuire banilor pentru deplasari in zone turistice, potrivit Mediafax.

"Astept ca ministrul Economiei, domnul Nita (Constantin Nita-n.r.) sa faca impreuna cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) progresele de care era foarte mare nevoie, si anume sa existe un sprijin al Guvernului pentru promovarea exporturilor, dar un sprijin real, nu cheltuirea unor bani pentru diverse deplasari care nu folosesc cu nimic industriei, care nu promoveaza in realitate nimic, ci doar acopera niste interese mici, marunte, private. Am absoluta incredere ca domnul presedinte Daraban (Mihai Daraban - presedintele Camerei de Comert si Industrie - n.r.) si domnul ministru Nita, cu spiritul antreprenorial si cu experienta pe care o au din viata reala a economiei, pot sa foloseasca aceste resurse pe care Guvernul le aloca cu adevarat pentru promovarea exporturilor romanesti si nu doar pentru plimbari in zone frumoase din punct de vedere turistic", a spus premierul.

Victor Ponta a facut aceste afirmatii in discursul sustinut cu ocazia deschiderii Targului International de Mobila, in prezenta ministrului Constantin Nita si a presedintelui CCIR, Mihai Daraban. Exporturile au urcat in luna iulie a acestui an la nivelul record de 4,8 miliarde euro si au ajuns la 30,3 miliarde de euro dupa sapte luni, potrivit datelor Institutului National de Statistica. Anul trecut exporturile au totalizat 49,56 miliarde de euro.

Citeste si:
Victor Ponta își anunță retragerea
Victor Ponta își anunță...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri