Grupul rus Gazprom a redus vineri exporturile de gaze naturale catre Romania cu 5% fata de nivelul planificat, fara a informa oficial autoritatile de la Bucuresti, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

"Fluxurile de gaze naturale prognnozate a fi livrate din Rusia catre Romania s-au redus vineri cu 5% fata de ceea ce era planificat. Este vorba de cantitati mici. Nu am fost informati oficial in legatura cu motivul acestei reduceri", a afirmat Nicolescu.

El a adaugat ca a convocat o sedinta de analiza la ora 16:00 cu transportatorul de gaze Transgaz si cu producatorii de gaze OMV Petrom si Romgaz Medias, potrivit Mediafax. Potrivit ministrului, productia de gaze zilnica a Romaniei este in aceasta perioada de 30 milioane metri cubi, in timp ce importurile sunt nesemnificative, de 0,5 milioane metri cubi.

"Am cerut Transgaz sa solicite explicatii de la Gazprom", a mai spus Nicolescu. Romania consuma anual circa 12,5 miliarde metri cubi de gaze naturale si produce aproximativ 11 miliarde metri cubi. Diferenta este importata din Rusia, prin firme intermediare, la preturi mai mari decat cele ale gazelor produse intern.

Citeste si:
Adio listarii Hidroelectrica in 2016: care este noul termen asumat
Presedintele directoratului...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Europa Centrala vrea gaze rusesti prin Turcia: ce propune Ungaria
Setari Cookie-uri