Federatia asociatiilor de romani din Europa (FADERE) someaza Guvernul Romaniei sa plateasca urgent datoria la diverse spitale europene care se ridica la peste 200 de milioane de euro, mentionand ca bolnavii romani nu vor mai fi tratati in unitatile medicale din Europa.

”FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa) cere Guvernului Romaniei sa isi plateasca urgent datoriile catre spitalele tarilor europene. In caz contrar, spitalele din Europa nu vor mai efectua nicio interventie pentru bolnavii romani care merg in strainatate sa se trateze folosind cardul european”, se arata intr-un comunicat al FADERE, potrivit Mediafax.

Federatia mentioneaza ca tot mai multi romani cu afectiuni grave sau boli ce nu pot fi tratate in Romania aleg sa fie operati in strainatate datorita tratamentelor mult mai eficiente accesand Formularul European C112 (introdus din 2007).

”Din cauza datoriei pe care Romania o are catre unele spitale europene, acestea nu vor sa mai efectueze interventii chirurgicale sau tratamente pana ce Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a Romaniei nu vireaza suma care acopera costurile acestora. Potrivit CNAS, Romania are o datorie de peste 200 de milioane de Euro, cu cele mai multe restante in Germania, Italia, Austria si Franta”, precizeaza sursa citata.

Citeste si:
Diaspora, pregatita sa ceara diz
Romanii din diaspora vor cere...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Măsurile de izolare oferă oraşelor din Europa un aer mai curat
Setari Cookie-uri