Gabriel Sincu, executive director Ernst and Young Romania, a declarat la WALL STREET 360 ca afirmatia ministrului Finantelor, Ioana Petrescu, cu privire la rolul Guvernului in crearea locurilor de munca nu este total gresita si ca "din punct de vedere teoretic, trebuie sa fim 100% de acord".

Ioana Petrescu, ministrul de Finante, a declarat marti ca nu crede ca Guvernul ar trebui sa se implice in crearea de locuri de munca.

Consultantul fiscal Gabriel Sincu sustine insa ca Guvernul joaca un rol cel putin indirect in crearea de noi locuri de munca, dand exemplul investitiilor publice.

"Daca acesti bani s-ar fi dus in economie, cu siguranta ca aveam oameni mai multi pe santiere, vedeam constructori la cai ferate, la autostrazi, de care ne tot plangem", detaliaza Gabriel Sincu.

In opinia sa, sarcina statului nu ar trebui sa fie crearea unui "milion de bugetari care sa invarta hartii" si sugereaza ca, dimpotriva, crearea noilor locuri de munca ar trebui sa fie centrata in principal pe zona privata, unde oamenii pot produce valoare adaugata.

Avem un dialog, insa de multe ori este un dialog cu peretele.

Cadrul legislativ fiscala este insa cel mai mare obstacol in perceptia antreprenorilor, argumenteaza Gabriel Sincu, care spune ca de cativa ani duce o "lupta" cu Ministerul Finantelor pentru republicarea Codului Fiscal. "Nu cerem neaparat facilitati, ci ordine si clarificari. Avem un dialog, insa de multe ori este un dialog cu peretele". Raspunsul primit este de tipul "am notat, avem in vedere solicitarile dumneavoastra", adauga directorul executiv EY Romania.

Ioana Petrescu, ministrul de Finante, a declarat la dezbaterea motiunii simple a ACL ca nu crede ca Guvernul ar trebui sa se implice in crearea de locuri de munca. Ministrul arata ca treaba Executivului e sa creeze un cadru stimulativ, un mediu de afaceri propice pentru crearea de locuri de munca.

„Ambele masuri privind reducerea poverii fiscale pe munca si scutirea de la plata a profitului reinvestit vor avea impact benefic asupra crearii de noi locuri munca, incurajarea angajarilor, oficializarii angajarilor din economia nedeclarata sau subdeclarata”, a sustinut Ioana Petrescu.

Citește și
Guvernul malaezian, scuze după ce a sfătuit femeile să nu-și cicălească soții
Setari Cookie-uri