Preturile productiei industriale, scadere cu 0,2% in august

Preturile productiei industriale au inregistrat o scadere de 0,2% in luna august fata de luna precedenta, a anuntat joi Institutul National de Statistica (INS).

Scaderi de preturi s-au inregistrat atat pe piata interna (-0,1%), cat si pe cea externa (-0,5%). Fata de luna august 2013, preturile productiei industriale pe total au fost mai mari cu 0,5%, pe piata interna au crescut cu 0,8%, iar cele pe piata externa s-au situat la acelasi nivel.

Comparativ cu luna precedenta, preturile productiei industriale au inregistrat in august cresteri in industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,3%), industria bunurilor intermediare (+0,1%) si industria bunurilor de uz curent (+0,1%), informeaza Mediafax.

Scaderi de preturi s-au constatat in industria bunurilor de capital (-0,7%) si in industria energetica (-0,3%).
In luna august 2014, comparativ cu aceeasi luna din anul precedent, preturile productiei industriale au crescut semnificativ in industria bunurilor de folosinta indelungata cu 1,6%, industria bunurilor de uz curent cu 1,2% si la produsele energetice cu 1,2%. Scaderi de preturi s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (-0,3%) si in industria bunurilor intermediare (-0,1%).

Citeste si:
O firmă românescă produce kituri de lămpi UVC împotriva virusurilor
Compania românescă Blue...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri