Timisoara devine primul oras din Romania care instaleaza o statie de filtrare a aerului. Instalatia a fost cumparata cu aproape 200.000 de euro, bani alocati din bugetul local.

Prima statie de filtrare a aerului retine particulele de praf si va returna aerul curat pe o raza de 350 de metri. "Timisoara este primul oras care introduce o astfel de statie in Romania. Statiile noastre sunt produse in Uniunea Europeana, in Italia. Aceasta statie sustine particulele in suspensie de praf care sunt nocive. Cu cat sunt mai multe surse de poluare, cu atat mai mult lucreaza. Ea retine toate particulele de praf, iar aerul pe care il elimina este curatat in proportie de 90 – 95%. Retine noxe, bacterii, iar acest lucru este foarte important", a declarat Cristian Damian, reprezentantul unei firme italiene care a adus instalatia in Romania.

Statia de filtrare a aerului a fost amplasata in zona centrala a orasului, in Piata Sfantul Gheorghe, si va intra in functiune peste cateva zile, scrie Mediafax.

"Statia de filtrare a aerului urmeaza sa fie calibrata in zilele urmatoare chiar de catre cel care a inventat-o, din Italia. Nu s-a platit inca niciun leu pentru ea si nici nu va fi receptionata decat dupa ce vom vedea ca ea functioneaza la parametrii din caietul de sarcini", a declarat seful Directiei de Mediu din cadrul Primariei Timisoara, Adrian Bere.

Statia de purificare a aerului arata ca un chiosc, este de culoare verde pe exterior, iar in interior este dotata cu aparatura de specialitate. Instalatia a costat 190.000 de euro, bani care provin din bugetul municipiului Timisoara, si a fost achizitionata in urma unei licitatii organizata de primarie.

Sursa foto: Timisoara/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri