AmCham: Investitiile noi, conditionate de un guvern stabil si un presedinte in acord cu Executivul

Romania ar putea atrage noi investitori, in contextul conflictului din Ucraina, doar daca in ianuarie va avea un guvern stabil si un presedinte care sa fie "in perfect acord" cu Executivul, a afirmat Nadia Crisan, membru in Consiliul AmCham.

"Daca investitorii vor vedea in ianuarie un guvern stabil, un presedinte care va sustine interesele Romaniei, in perfect acord sau cat mai aproape de un acord cu Guvernul Romaniei, cred ca putem discuta despre investitii noi pe fondul acestor evolutii din regiune", a spus Crisan intr-o conferinta de presa in care Camera de Comert Americana in Romania - AmCham a prezentat o serie de recomandari adresate candidatilor la presedintie, conform Mediafax.

Crisan a mentionat ca Guvernul a dat o serie de semnale pozitive investitorilor straini, referind-se in special la cei din domeniul auto, prin elaborarea unei scheme de ajutor de stat in acest domeniu, care ar putea fi un factor de atragere de noi investitii.

"Ajutorul de stat din industria auto reprezinta un semnal important investitorilor din sectorul auto, fie pentru cei care sunt in Ucraina si sunt intr-o etapa de reevaluare, fie companiilor care au nevoie de extinderea capacitatii, in special producatorii de componente auto. Stim ca industria auto nu este intr-o situatie favorabila, dar aceste investitii dureaza 2-3 ani si ne uitam la o perioada de + 5 ani", a explicat Crisan.

Increderea in piata in care investesti este foarte importanta.

Citeste si:
Slabirea leului, inevitabila! Ce legatura are cu cresterile de salarii
Exporturi dezamagitoare in...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Si presedintele AmCham, Valeriu Nistor, a reiterat ideea asigurarii unui mediu de afaceri si economic stabil, transparent si cu reguli pentru toti jucatorii, in vederea atragerii investitiilor. "Increderea in piata in care investesti este foarte importanta. Asta inseamna predictibilitate, stabilitate si aceleasi reguli pentru toti jucatorii", a explicat Nistor.

Recomandarile AmCham sunt reunite sub numele Prioritati petnru Romania, concluzia finala a analizei fiind ca prioritatea strategica a urmatorului mandat prezidential este nevoia de a defini un model de dezvoltare economica multigenerational care sa ghideze evolutia socio-economica a Romaniei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri