FMI ajusteaza prognoza de crestere economica: economia va creste cu 2,4%

Fondul Monetar International a crescut estimarea privind cresterea economica a Romaniei la 2,4% pentru 2014, comparativ cu estimarile din aprilie - de 2,2%, insa fata de prognoza din iunie - de 2,8% - revizuirea cifrelor de crestere este negativa.

Pentru 2015, prognoza FMI a ramas neschimbata, 2,5%. Romania a reintrat in recesiune tehnica la finele primului semestru, avand doua trimestre consecutive de contractie a PIB, cu cea mai mare scadere economica din UE 28 in al doilea trimestru al anului, de -1%.

In semestrul I, produsul intern brut a crescut comparativ cu perioada similara a anului trecut, cu 2,4% pe seria bruta si cu 2,6% pe seria ajustata sezonier, informeaza Mediafax.

Romania are in derulare un acord in valoare de 4 miliarde de euro cu FMI si Uniunea Europeana, din care nu intentioneaza sa acceseze fonduri. Scopul acordului este a a proteja economia romaneasca de eventuale socuri pe pietele financiare si de a ajuta la reducerea costurilor de finantare. Guvernul anticipeaza un avans economic de 2,5% anul acesta, dupa o expansiune de 3,5% in 2013.

Citeste si:
Coronavirus | Declinul turismului va afecta serios economia Greciei
Coronavirus | Declinul...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri