Strategia guvernamentala pentru dezvoltarea sectorului IMM-urilor pana in 2020 prevede cresterea numarului de astfel de intreprinderi active de la 474.000, cate erau inregistrate la finele anului trecut, la 670.000 firme, cu o crestere si a numarului de angajati de la 2,6 milioane la 3,2 milioane.

Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Florin Jianu, a anuntat ca Executivul a adoptat, in sedinta de marti, Strategia guvernamentala pentru dezvoltarea sectorului IMM pentru orizontul de timp 2020. Potrivit acestuia, una din tintele Strategiei este ca IMM-urile active la mia de locuitori sa creasca de la 24 la 37 de firme, potrivit Mediafax.

Jianu a aratat ca, in acest scop, Strategia cuprinde 34 de actiuni, iar una dintre ele este initierea unui program national Start-up Romania, o initiativa de aproximativ 150 milioane de euro pentru sustinerea diverselor categorii de tineri si categorii sociale pentru inceperea afacerilor de tip start-up. De asemenea, impreuna cu Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, Executivul are in vedere introducerea specializarii "antreprenoriat" in licee si chiar infiintarea de licee specializate pe antreprenoriat. Ministrul pentru IMM-uri a mai aratat ca, in sedinta urmatoare de Guvern, va prezenta un material privind initiativa mediatorului de credite, care va fi in masura sa sprijine firmele sa aiba acces mai rapid la finantari.

Sursa foto: Shutterstock.com/Sala de conferinta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri