Comertul cu amanuntul, redus in august, insa crescut comparativ cu 2013

Comertul cu amanuntul a inregistrat o scadere cu peste 10% a cifrei de afaceri in august fata de iulie, in principal pe partea de comercializari auto, insa ramane pe plus fata de august 2013, arata datele Institutului National de Statistica.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna august 2014, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 10,2%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-24,9%), comertul cu autovehicule (-18,3%) si activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (-13,3%). Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 1,0%, informeaza Mediafax.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2014, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 0,7%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna august 2014 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o crestere cu 4,6%, datorata cresterilor inregistrate la activitǎtile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+8,7%), agentiile turistice si tur-operatorilor (+5,2%) si la activitatile hotelurilor si restaurantelor (+3,4%). Scaderi au inregistrat serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-7,5%) si activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (-1,2%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piata prestate populatiei serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2014 fata de luna precedenta a inregistrat o crestere cu 2,0%.

Citeste si:
INS: Afacerile din comert au crescut cu 7,1% in primele noua luni
INS: Afacerile din comert au...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna august 2014, comparativ cu luna august 2013 a inregistrat pe total o crestere cu 2,3%, datorata cresterii inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+8,7%). Scaderi au inregistrat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-26,3%), comertul cu autovehicule (-2,4%) si activitǎtile de intretinere si repararea autovehiculelor (-0,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2014 a inregistrat pe total o crestere cu 5,5% fata de luna august 2013.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna august 2014 a inregistrat o cifra de afaceri cu 1,4% mai mare comparativ cu luna august 2013, provenita in principal de la activitatile hotelurilor si restaurantelor (+6,2%), activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (+5,6%) si de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+3,5%). Scaderi au inregistrat activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-18,0%) si serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-5,7%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2014 a crescut cu 1,5% comparativ cu luna august 2013. In primele opt luni, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 2,8%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (+4,8%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+1,9%). Activitatile provenite din intretinerea si repararea autovehiculelor au scazut cu 1,5%. Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a ramas constant.

Citeste si:
Creștere de peste 60% a cifrei de afaceri pentru o berărie din...
O berărie din București a...

Comparativ cu primele opt luni din 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 3%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a inregistrat in primele opt luni o cifra de afaceri cu 3,7% mai mare comparativ ianuarie - august 2013, provenita de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+8,6%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+2,5%), activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (+1,7%) si activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+0,7%). Activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative au scazut cu 3,8%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele opt luni a inregistrat o cifra de afaceri cu 3,9% mai mare comparativ cu ianuarie- august 2013.

Citeste si:
Dominaţia Rusiei pe piaţa mondială a grâului continuă să crească
Dominaţia Rusiei pe piaţa...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri