Tinerii cu varsta intre 18 si 25 de ani pot primi subventii pentru o firma nou-creata, iar elevii vor fi sprijiniti sa isi dezvolte spiritul antreprenorial in cadrul initiativei "Romania Start-up".

Tinerii cu varsta intre 18 si 25 de ani pot primi o subventie de 25.000 euro pentru o firma nou-creata, iar elevii vor fi ajutati sa isi dezvolte spiritul antreprenorial in cadrul initiativei "Romania Start-up", finantata din fonduri europene si cu o alocare financiara totala de 152 milioane euro, potrivit Mediafax.

In cadrul initiativei "Romania Start-up", o alocare financiara de 100 milioane euro va fi destinata unei scheme de minimis care sa ajute la in special tinerii cu varste cuprinse intre 18-25 de ani in vederea initierii unei activitati independente pe baza unui plan de afaceri, in unul dintre domeniile strategice de dezvoltare, prin subventionarea acestora. In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte sunt promovate ideile care indeplinesc conditia ca activitatile proiectului sa fie implementate la nivel inter-regional, cu o alocare financiara de 25 milioane de euro/parteneriat regional.

Suma maxima alocata va fi de doua milioane de euro/proiect, iar un proiect presupune minimum 40 de firme nou-create. Subventia va fi de 25.000 euro pentru o firma nou-creata, la un grup tinta de minimum 400 persoane formate intr-un proiect si 20.000 persoane instruite la nivel national in antreprenoriat. Pentru elevii de liceu, autoritatile au gandit un program denumit "Firme de exercitiu pentru elevi”, cu o alocare de circa 50 milioane euro si avand drept obiectiv cresterea gradului de ocupare pentru absolvetii de de liceu si pentru ucenici, precum si cresterea adaptabilitatii acestora la cerintele primului lor loc de munca.

Firma de exercitiu va constitui o metoda interactiva de invatare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial si va asigura sesiuni de mentorat, workshop-uri si training-uri care sa ajute tinerii sa transforme o simpla idee intr-un proiect si mai departe, intr-un model de business. Programul va fi derulat tot la nivel regional, cu o alocare de 12 milioane euro pentru fiecare parteneriat regional si de doua milioane euro pentru fiecare proiect. Un proiect va trebui sa includa minimum 500 firme de exercitiu, cu un grup tinta de 500 elevi/proiect. Autoritatile estimeaza ca 12.000 de elevi vor putea beneficia la nivel national de acest program, urmand sa fie implicate un numar total de 12.000 firme.

Sursa foto: Shutterstock.com/Tineri antreprenori

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri