Romania finanteaza doua programe comunitare, cu suma de 335.000 euro

Guvernul a aprobat plata contributiei financiare a Romaniei - echivalentul in lei a 335.000 de euro - pentru doua programe comunitare referitoare la egalitatea intre femei si barbati si la stimularea ocuparii fortei de munca, informeaza un comunicat emis joi de Executiv.

Finantarea programelor se face prin bugetul de stat, cu sume din bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei - echivalentul a 235.000 euro, respectiv din fonduri Phare - echivalentul a 100.000 de euro.

Pentru Programul comunitar referitor la strategia comunitara cadru privind egalitatea intre femei si barbati (2001-2006) contributia financiara este de 150.000 Euro, din care 110.000 de euro reprezinta contributia nationala (bugetul de stat) si 40.000 de euro reprezinta fonduri Phare. Programul "Masuri comunitare de stimulare in domeniul ocuparii fortei de munca" contributia este de 185.000 de euro, din care 125.000 de euro reprezinta banii care vor fi platiti din bugetul de stat si 60.000 de euro reprezinta fonduri Phare.

Strategia comunitara cadru privind egalitatea intre femei si barbati (2001-2006) cuprinde toate politicile si actiunile comunitare care au scopul de a obtine egalitatea intre femei si barbati, inclusiv politicile de abordare integratoare a acestui principiu si actiunile specifice destinate femeilor. Programul comunitar referitor la aceasta Strategie urmareste promovarea si raspandirea valorilor si practicilor ce fundamenteaza egalitatea intre femei si barbati. Un obiectiv este imbunatatirea intelegerii acestor probleme, inclusiv discriminarea directa si indirecta dintre femei si barbati si multipla discriminare a femeii. Eficacitatea politicilor si practicilor este evaluata pe baza analizelor anteriore, monitorizand implementarea si evaluand efectele lor. Un alt obiectiv este sprijinirea schimbului de informatii si de bune practici, precum si realizarea unei retele la nivel comunitar.

Programul comunitar "Masuri comunitare de stimulare in domeniul ocuparii fortei de munca" va contribui la atingerea noului obiectiv strategic stabilit de catre Consiliul European de la Lisabona, acela al ocuparii depline a fortei de munca. Cooperarea intre statele membre este intensificata in domeniul analizei, cercetarii si monitorizarii politicilor de piata a muncii si sunt identificate cele mai bune practici. Sunt promovate schimburile si transferurile de informatii si experienta in domeniu. Programul prevede ca va fi implementata o politica activa de informare, care sa vina in intampinarea nevoii de transparenta a publicului si care sa recunoasca importanta bunei informari a cetatenilor asupra tuturor aspectelor pe care le implica Strategia Europeana de Ocupare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
800 milioane de euro de la UE pentru companiile din România afectate de pandemie
Setari Cookie-uri