Romania va aplica, de la 1 ianuarie 2015, un sistem de evaluare a performantei functionarilor implicati in sistemul de gestionare a fondurilor europene, prin care doar cei care vor obtine rezultate vor primi majorarea salariala asigurata de UE, a declarat, luni, ministrul Eugen Teodorovici.

Potrivit unui comunicat MFE remis Mediafax, Romania va aplica, incepand de anul viitor, un sistem de evaluare a performantei functionarilor implicati in sistemul de gestionare a fondurilor europene.

De asemenea, Programul Operational Asistenta Tehnica 2007 – 2013 va fi modificat pentru ca Romania sa poata solicita Comisiei Europene rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pentru plata functionarilor implicati in sistemul de implementare a fondurilor europene. Cele doua masuri au fost convenite, luni, in cadrul unei intrevederi la Bruxelles a ministrului Fondurilor Europene cu noul comisar pentru Politica Regionala, Corina Cretu.

"De la 1 ianuarie 2015 vom aplica un sistem de evaluare a performantei functionarilor implicati in sistemul de gestionare a fondurilor europene. Doar acele persoane care performeaza la locul de munca vor primi, in continuare, majorarea salariala asigurata de Uniunea Europeana pentru functionarii din sistemul de gestionare a fondurilor UE. O alta masura agreata astazi, este modificarea Programului Operational Asistenta Tehnica, care reprezinta un pas important pentru rambursarea integrala a salariilor personalului care lucreaza pe fonduri europene", a declarat Teodorovici, dupa intrevedere.

Potrivit MFE, in cadrul intalnirii s-a discutat si despre rata de absorbtie a fondurilor europene, respectiv despre inceperea utilizarii fondurilor europene alocate Romaniei pentru perioada de programare 2014 - 2020.

"Am discutat ce mai avem de facut noi, Romania, in actualul cadru financiar pentru a avea o rata de absorbtie cat mai mare la finalul perioadei de programare 2007 – 2013, adica in decembrie 2015. Acum rata de absorbtie curenta a fondurilor structurale si de coeziune a ajuns la aproximativ 44%. Cred ca Romania va atinge o rata de absorbtie de 80% la sfarsitul anului 2015, nivelul actual reprezentand un argument in plus in acest sens", a afirmat ministrul.

In ceea ce priveste inceperea atragerii fondurilor alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020, "Romania va insista in a lansa primele apeluri de proiecte inca din luna noiembrie a acestui an", a spus Teodorovici. Totodata, in cadrul vizitei oficiale la Bruxelles, oficialul roman a avut intrevederi si cu reprezentanti ai Directiei Generale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune si ai Directiei de Audit si Control, discutiile vizand Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020, care are o alocare financiara de 4,22 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri