Persoanele persecutate din motive politice de dictatura comunista vor avea parte de majorari de indemnizatii lunare, respectiv 200 de lei pe luna si 400 de lei, in cazul celor internati abuziv in spitale.

Indemnizatiile lunare ale persoanelor persecutate din motive politice de dictatura comunista, instaurata din 6 martie 1945, vor fi majorate la 400 lei, in cazul celor deportati sau care au fost in prizonierat, respectiv la 200 lei, pentru cei internati abuziv in spital sau aflati in domiciliu fortat, potrivit Mediafax.

Masura este inclusa intr-un proiect de lege aprobat, marti, de Guvern si transmis Parlamentului spre adoptare in procedura de urgenta. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, a precizat ca este vorba de o dublare a indemnizatiei comparativ cu nivelul actual. Astfel, va fi acordata o indemnizatie lunara de 400 lei pentru fiecare an de detentie, stramutare in alte localitati, deportare in strainatate sau prizonierat, respectiv o indemnizatie lunara de 200 lei fiecare an de internare abuziva in spitale psihiatrice sau de domiciliu fortat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri